8 luty, 2018
Batoniki proteinowe.
Posted in : przekąska on by : wosd Tagi: baton, batonproteinowy, przekąska
Składniki:
- 50 g płatków owsianych
- 50 ml mleka
- 60 gorzkiej czekolady
- 1 łyżka masła orzechowego
- dodatkowo mile widziana odżywka białkowa
opcjonalnie
- 50 g orzechów (u mnie laskowe i włoskie)
- 50 g owoców suszonych (u mnie żurawina i morele)
- garść rodzynek
Wykonanie;
W garnuszku podgrzewamy mleko następnie dodajemy kawałki czekolady i masło orzechowe. Mieszamy, aż składniki się połączą. Pozostałe składniki mieszamy w misce. Łączymy razem wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy, którą następnie przekładamy do pojemnika na żywność (np, plastikowego). Dobrze jest je wyłożyć wcześniej folią spożywczą. Schładzamy masę do konsystencji batona. Dzielimy na około 5 porcji. Przechowujemy wszystko w lodówce.